KOKOS TORTA

Potrebno je : 9 jaja, 150 gr, šećera, 250 gr.kokosa, 5 kašika brašna, sok od pola limuna,
300 gr. putera, 250 ml.slatke pavlake, 1 vanil šećer, malo mlakog mleka
Kore:
Umutiti 9 belanaca sa 150 gr, šećera i sokom od pola limuna u čvrst šne. Dodati lagano mešajući
250 gr.kokosa i 5 kašika brašna. Ispeći 3 kore u kalupu za tortu (ili u velikom plehu 2 kore) koje posle podeliti na 4 trake.Svaku koru poprskati sa malo mlakog mleka. Kore peći na 180 stepeni ili max.na 200 stepeni dok ne dobiju blago zlatnu boju.
Fil:
9 žumanaca umutiti na pari sa 150 gr.šećera i 1 vanil šećerom. Kada se ohladi dodati 300 gr.
umućenog putera i sve lepo umutiti u fil. U žuti fil dodati kašiku po kašiku mešajuci umućenu slatku pavlaku. Kore premazati filom i ukrasiti sa malo kokosovog brašna